Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnigt i Guds gröna grop

Annons

Fiolmusiken var också lite dämpad. Bara en handfull spelmän spelade under tåget, resten av de ömtåliga fiolerna fick stanna i lådan. Men väl framme under tak på scenen så var alla spelmännen med och strängarna ljöd.

Folkdanslaget var framme och provade med sulan på det blöta dansgolvet för att bedöma halkrisken. Den verkade överkomlig och snart svängde kjolarna. Leksands kyrko- och hembygdskör bjöd på sommarpsalm och visor.

Land Alice Gustafsson läste dikter och talade stämningsfullt på leksandsmål om det fridsamma livet på fäboden som hon önskar att alla fick ta del av. Själv är hon tillbaka i sin barndoms fäbod Skallskog med kor och kalvar. Hon talade om våldet i världen och i vår närhet som måste bekämpas och så uppmanade hon alla att ta vara på sommaren i Leksands vackra bygd.

- Våra byar med de röda timmerhusen ligger som ett pärlband utefter älven eller skymtar fram i skogslandskapet upp mot höjderna. Upplev soluppgången från Granberget eller Käringberget och vandra utmed strandpromenaden Solvändan.

Trots regnet var gropen välfylld och publiken hejade på under sina paraplyer när räddningstjänsten och Brudpiga reste stången.

MARIA ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons