Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regndagar - riktigt videoväder

Annons

Men även en regnig semester är en semester, och om vädret inte inbjuder till strandliv och glassätning kan man ägna sig åt andra aktiviteter.

Varför inte göra några av de mysiga höstgrejer man aldrig hinner göra på hösten eftersom man inte är ledig?

Ärligt talat, visst vore det härligt att krypa upp i soffan med en kopp te och en ostfralla, lyssna på regnets trummande mot rutan och tänka på att man inte tillhör de stackare som måste ut i ruskvädret för att ta sig till jobbet.

Till de klassiska regnaktiviteterna hör naturligtvis videofilm-en. Två rullar, en god vän och en stor skål popcorn räddar en blöt eftermiddag. Och det har många kommit på.

På OKQ8 hyrs det mycket film när det regnar, berättar Anders Wennberg

- Men det beror på veckodag också. Lördagar hyr vi ut extremt mycket film. Även fredagar. Men vädret spelar också helt klart in.

Jimmy Medén på Videocenter har haft en jämn ström av regntrötta filmkunder.

- Men om det är varmt länge blir det samma sak. Det är som att folk blir less på solen, de orkar inte vara ute mer och då hyr de sig en film. Varma dagar är det lugnt till klockan sex eller sju, sedan börjar det urarta ordentligt. Regnar det så är det mer en jämn ström av folk.

- Fast å andra sidan har det kanske inget med vädret att göra. Vill man se en film så vill man se en film och då spelar det ingen roll om det är vackert väder, regnar eller snöar.

De filmer som går bäst på Videocenter är de nyaste.

- Det är nyheter, sedan kan det vara dramer, komedier eller vad som helst. Folk vill ha nyhetsfilmer, konstaterar Jimmy Medén.

- Vi hyr alltid ut mycket film på torsdagar och fredagar, men det är ju mer när det regnar, än om det är jättetjusigt väder, berättar Mary Berglin på Stadsbiblioteket.

Hon sa att bibliotekspersonalen dock faktiskt blev förvånad över att det var så många filmutlån även när det var fint väder.

- Men vi har alltid mycket torsdag-fredag - oavsett vädret, påpekade kollegan Birgitta Ahrås.

- Det är väldigt blandat vilka filmer som går bäst, men de nya går alltid åt när de är inne, säger Mary Berglin.

MICHAELA BERG

Mer läsning

Annons