Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn stoppar ej Säterbor

Annons

Den pampiga inledningen av årets Säterstampen lockade många till rådhustorget. "Borgmästaren" talade till stadsborna och Mässingorkestern spelade.

Lite senare på eftermiddagen äntrade Frälsningsarméns blåsorkester torget och bjöd på kända toner. Årets tema var unionskrisen med Norge.

- Jag är mycket nöjd med arrangemanget men vädret kan vi inte göra något åt, sa Karin Hästö, en av eldsjälarna bakom Säterstampen.

Det kunde vara fler som klär sig i tidstypiska kläder. Personligen saknade jag polisen med kask. Även häst och vagn skulle lysa upp på gatorna och lite mer urval vad gäller mat skulle vara tacknämligt.

Det finns mer resurser i Säter att utnyttja i Säterstampen.

Som vanligt hölls nykterhetsmöte på färghandlare Josefssons gård, kvarteret handsken. Som vanligt åkte "Anna" ut då hon inte höll med om att vatten är livets viktiga dryck. Hon vill ha betydligt starkare varor.

Gammaldags boxning bjöds det på i kvarteret Humlan, urmakare Petterssons innergård. Det var Säters boxningsklubb som stod för den uppmärksammade och uppskattade uppvisningen - mer sådant.

Trubadurer, Södra Dalarnas Stringband, dramatiserade stadsvandringar, Nisses Krog, Marianne Erikssons och hennes bedårande trädgård, Gatumusikanter, Hans Erlandsson, dragspel, m.m, marknadsstånd och mycket mer - vad kan man mer begära?

Jo, bättre väder!

berndt.norberg@daltid.se

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons