Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn och mopeder

Annons

- Var inte det där bra onödigt? Nu blir det soprent på folk, suckade en knalle medan han tätade till presenningen kring marknadsståndet.

Reaktionen är förklarlig; två rejäla omgångar strilande drabbade området och det är inga plusfaktorer för kommersen. För besökarna blev det till att trycka i de skydd som fanns under de värsta skurarna. Mest synd var det nog ändå för mopedisterna som fick kämpa i manöverprovet under mycket fuktiga förutsättningar. Särskilt balansplankan blev en svår akt och flera av deltagarna hade också problem att greppa de strategiskt placerade handväskor som ingick i momentet. Bäst lyckades nu Lars Magnusson som på Monarken avverkade tävlingssträckan på 24 sekunder.

Mopedbiten omfattade också en omröstning om finaste fordon. I den disciplinen segrade Per Flygar med sin Zündapp av tidigt 1960-tal.

På fordonssidan fanns en annan populär anhalt att tillgå, inte minst för de minsta. Det var biltåget - för övrigt samma som frekventerade Malung under dansveckan - som tuffade omkring i området med åtskilliga vagnslaster Limabor.

- Vi har haft det här på Limadagen förut och det är mycket populärt, säger Mattes Ulla i arrangerande Lima konst- och hantverksförening.

Hon bedömer att det under dagen sammanlagt kan ha varit ett par tusen personer som tittade till folkparkens begivenheter.

- Limadagen är lite av hemvändardag; det är många som är hemma på semester som också passar på att besöka oss. Regnet kunde vi klarat oss utan men det blev ändå inte så folktomt som vi befarat. Det verkade som om många väntade ut skuren, säger Mattes Ulla.

En jobspost inträffade; anlitad artist tvingades i sista minuten kasta in handduken. Nu löstes saken av att en musiker på Limadagsbesök huxflux tillfrågades och hoppade in.

I Limadagen ingick också en danskväll till Lena & Reflex samt kyrkkonserten med Marie Bengtson och Ann-Sofi Nilsson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons