Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn dödar hundratals i Sydasien

Annons

Över 200 människor har förlorat livet i regnrelaterade olyckor i den pakistanska mångmiljonstaden Karachi. Skyfallen har också krävt tiotals liv i Indien.

Massiva regnmängder under tre timmar i lördags sades först ha dödat drygt några tiotal människor. Men Sardar Ahmed, hälsominister i provinsen Sindh där Karachi är huvudstad, uppgav senare att många fler kroppar strömmat in till vårdgrupper.

Monsunregnen har i den indiska delstaten Andhra Pradesh dödat minst 35 människor. 24|000 bostäder uppges ha kollapsat, vilket har gjort 200|000 hemlösa.

I Bombay klarar inte avloppsystemet, som byggdes på den brittiska kolonialtiden, vattenmängderna. I en del kvarter rapporteras vattnet på gatorna nå gående till midjan.

I den omgivande delstaten Maharashtra uppges ett 50-tal liv ha krävts de senaste dagarna. I den sydvästra delstaten Kerala, populär bland turister, ligger dödssiffran på 20.

Även Bangladesh är drabbat. I landets norra delar ska översvämningar ha lett till att ett 30-tal människor dött i vattenburna sjukdomar.

TT

Mer läsning

Annons