Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regler är inte till för alla

Annons

Nu har kommunledningen än en gång erbjudit den mobbade och sextrakasserade kvinnan i Borlänge ett skadestånd. Första gången försökte kommunledningen köpa fri Hammarqvist genom att erbjuda ett skadestånd på 125000 kronor, som kvinnan avvisade.

Hon ville ha upprättelse i ärendet från kommunledningen som är Hammarqvists arbetsgivare och givetvis huvudansvarig i ärendet.

Nu har man efter åtta månaders förhalande förlikats och kommunen ska ge kvinnan ett skadestånd på 50000 kronor. Hon har nu sagt ja till att avsluta ärendet då hon inte längre i motvinden orkar driva saken vidare.

Kommunledningen informerar via pressen att ärendet är avslutat och att skuldfrågan inte är bevisad. För mig och säkert det stora flertalet Borlängebor är skuldfrågan kristallklar.

Dels undvek kommunledningen genom sitt 30-åriga kompisskap med Hammarqvist att agera i frågan, dels försökte man att med en stor penningsumma köpa kvinnans tystnad.

Kan det vara så illa att det "bara" var en kvinna som mobbades och sextrakasserades av kommunens före detta spindel, både som tjänsteman och som politiker.

Hammarqvist har nu fått lämna sina chefsbefattningar inom kommunen och även lämnat sina politiska uppdrag och kommer att fortsätta som utredare med en bibehållen lön på 47580 kronor i månaden. Det motsvarar en årlig kostnad för oss skattebetalare på 750000 kronor, inklusive sociala kostnader.

Han kommer inte att utreda ärenden som har med kommunens produktion att göra.

Hammarqvist är själv skapare av den modell som ger chefer, som av olika skäl trappar ner i den kommunala verksamheten, en garantilön motsvarande 90 procent av den förra lönen.

Detta gäller tydligen inte herr Hammarqvist själv som behåller sin lön och med detta visar att han fortfarande har inflytande inom kommunledningen.

Hur man framledes på ett rättvist sätt kommer att kunna handlägga liknande ärenden blir en svår nöt att knäcka.

TROTS ALLT FORTFARANDE SOCIALDEMOKRAT

Mer läsning

Annons