Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regional Mat på studieresa till Dalarna

Annons

Början görs med lokal lunch på Golf- restaurangen i Rättvik och därefter tar man sig en guidat titt på Dalhalla.

Resan går sedan vidare till Orsa Kvarn och möte med Johan Smids, som fått årets Anders Walls landsbygdsstipen- dium.

Därefter checkar deltagarna in på Fryksås Hotel & Gestgifveri. Kvällen ägnas till diskussion kring två nya projekt i Dalarna och Gävleborgs län som handlar om hur producenterna och konsumenter ska kunna nå varandra på ett bättre sätt. Anita Hörnstein och Anna-Maj Roos informerar.

På fredag får gruppen studera svinslakt på Siljans Charks anläggning i Ickholmen. Som avslutning på resan blir det lunch på Åkerblads i Tällberg där kocken Lars Erlman berättar om sin syn på den lokalproducerade maten.

ROSA GOLZIO

Mer läsning

Annons