Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen kastar snart in handduken

Annons

Jag tvivlar starkt på att regeringen håller ut hur länge som helst. Jag blir inte förvånad om den senare i vår avgår. Den 18 februari lämnade jag de första namnlistorna för övergångsregler. Då lät det hoppfullt och jag var ganska säker på att riksdagen skulle ta sitt förnuft tillfånga. Den andra gången, den 8 mars, lät det dock annorlunda .

Då hade vänsterpartiet varit där och förhandlat med regeringen. "Den ena vänsterpartisten säger si, den andra så", sa statssekreteraren till mig. Då förstod jag att det skulle bli problem. Nu i dagarna har vi fått höra att LO förhandlar med miljöpartiet och tänker gå emot regeringen. Splittringen är total. Vanja Lundby Wendin blev LO:s ordförande enbart på grund av kön. Hon är en katastrof för arbetarklassen i Sverige. Senare i vår får vi en ny kontroversiell omröstning i riksdagen. Vår migrationsminister har vädjat till oppositionen att få igenom en lag som säger att man bara får överklaga ett asylärende en gång.

Hon besökte kommunen Laxå och det var i samband med detta möte hon sa ifrån. Hon talade också om att Laxå kommun förblöder rent ekonomiskt om hon inte får gehör för sitt lagförslag i riksdagen.

Jag kan mycket väl tänka mig att de övriga partierna säger nej, och då tror jag att regeringen har fått nog. Det värsta är att vänsterpartiet, miljöpartiet, folkpartiet, moderaterna, centern och det religiösa partiet inte är regeringsdugliga.

Birger Hansson

Mer läsning

Annons