Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen har stoppat flera utbyggnader

Annons

- Regeringen har markerat att man inte vill släppa externhand-eln helt fri, säger Roger Larsson, Naturskyddsföreningen.

I dag håller näringslivs- och planutskottet ett extra sammanträde. Detta för att bemöta Boverkets mycket kritiska yttrande om utbyggnadsplanerna vid Coop Forum.

Boverket har tidigare kritiserat utbyggnadsplaner i flera andra kommuner och fått med sig regeringen - som satt stopp. Bland annat har utbyggnad av extern handel stoppats i Karlstad, Örebro och Krokom.

Något som ger de som överklagat detaljplanen i Borlänge hopp om framgång. Boverket är nämligen starkt kritiskt till en utbyggnad vid Coop Forum. Om regeringen lyssnar på Boverket även nu blir det ingen expansion så som det är tänkt.

Roger Larsson, Naturskyddsföreningen i Borlänge tycker det är bra att Boverket kritiserar den handelsutredning som kommun-en hänvisar till:

- En utredning som bara har ett marknadsperspektiv. Planen tillgodoser också bara ett marknadsintresse. Den ska tillgodose alla intressen.

När regeringen tar beslut om den planerade utbyggnaden är oklart. Borlänge kommun ska yttra sig senast i dag. Därför det extra sammanträdet.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons