Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo för världs- premiär

Annons

Under tio veckor har Gun-Britt Gustafsson från Järna lärt ut allt om cittraspelandets hemligheter. Fem Äppelbodamer och två herrar som nu är redo att bilda gruppen Äppelbo cittragrupp.

Allt började i februari med en annons i ABF:s regi om en cittrakurs i Äppelbo, ledd av Gun-Britt Gustafsson som också är den drivande kraften i PRO:s cittragrupp i Vansbro. Sju intresserade anmälde sitt intresse, något som de är mycket glada för i dag.

- Vi har haft så otroligt roligt under de här veckorna, säger Greta Österberg.

Gruppen har inte heller nöjt sig med kursens tisdagsträffar utan har träffats även utanför "skoltid" för att spela. De flesta var nybörjare när kursen startades även om vissa minns att det fanns cittra i barndomshemmet.

- Det hände väl att jag gjorde mina försök även om det aldrig blev nåt, säger Tage Larsson som nu är redo att inta de stora scenerna.

- Vi ska ha världspremiär den 12 maj vid toppstugan på Hunflen, berättar Einar Westbergs.

- Vi tänkte att det är bäst att starta så långt ifrån byn som möjligt och egentligen har vi redan haft vår första spelning då vi spelade i telefon för mamma när hon låg på Mora lasarett, berättar Greta Österberg.

- Hon tyckte det var så vackert att hon grät!

Jodå, nog låter det vackert alltid när hela septetten klämmer i med Mosippan så att den lilla skidstugan vid Bergheden bågnar.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons