Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo för att hoppa med skotern

Annons

En stor skoterträff kommer att arrangeras vid Jägra bystuga i Malung på lördagen och arrangörerna räknar med att det kommer ett stort antal skotrar till träffen.

Upp mot två hundra skotrar hoppas man och det blir i så fall ett rekord alla kategorier.

Intresset för skoteråkning är stort i Västerdalarna men man räknar också med mera långväga gäster som från exempelvis Värmland.

Det är tredje gången en sådan här skoterträff arrangeras. Första gången var det 170 skoterförare som kom medan det senaste gången var kring hundratalet, men detta berodde på att skoterdagen kolliderade med många andra stora arrangemang samma dag.

- Det är meningen att det här ska bli en riktig familjedag för alla som vill vara ute med skoter, säger Per-Erik "Perka" Persson som är övertygad om att det program man har kommer att locka en stor publik.

Det mest spektakulära denna dag är utan tvekan de långa hopp som tre-fyra ungdomar i Malung ska göra. Det kommer att bli en nervpirrande tillställning som inte är helt ofarlig. Hoppen rör sig om 20 meter eller längre.

- Ungdomarna har tränat en hel del på de här hoppen och de kommer att visa sina färdigheter vid två tillfällen under dagen, säger Per-Erik "Perka" Persson.

Det kommer också att bjudas på skärmflygning, livräddningsövning där brandchefen Per Hampus håller i trådarna. Polis, brandkår och fjällräddning kommer även att medverka.

- Alla som kommer har också möjlighet att med sin skoter vara med på en tipsrunda och naturligtvis kommer också en hel del skotertillbehör, skotrar, skoterkläder och liknande att ställas ut under dagen, säger Per-Erik "Perka" Persson.

Det är Malungs snöskoterklubb i samarbete med Jäger IF som arangerar skoterträffen i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons