Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redan full fart hos Väntjänsten

Annons

Som tidningen kunde berätta redan i förra veckan gör nu PRO, Röda Korset, SPF och Svenska kyrkan en gemensam satsning för att förbättra de gamla och många gånger ensamma människornas livssituation här i Borlänge.

Det hela går under rubriken Väntjänsten och där har man samlat ett antal pigga pensionärer som mer än gärna ställer upp som kamrat och medmänniska åt gamla och ensamma.

Förutom att man ska kunna finnas till hands som rent sällskap är tanken också att man ska hjälpa till vid exempelvis bankärenden och läkarbesök.

Väntjänsten kan nås vardagar mellan klockan 10 och 12 och när man på måndagen drog igång verksamheten ringde telefonen varm.

- Verkligen. Bara på en kort stund har vi fått tre inbokningar från äldre människor som behöver lite hjälp senare under veckan, berättar Margit Haglund som själv tycker det är hur skoj som helst att få hjälpa till.

- Väntjänsten är ju trevlig för såväl de som behöver hjälp som för oss som hjälper till. Extra roligt är det ju också att intresset för vår verksamhet verkar vara stort. Ärligt talat var jag lite orolig innan vi startade, men på bara en halvtimme har vi fått bekräftat att behovet är minst så stort som vi trodde, avslutar hon.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons