Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redaktörerna har ordet

Annons

Schröder, som skrev minnesboken om 350-årsjubilerande Ludvika Ulrika kyrka, berättar mer eller mindre tryckbara episoder från bokens tillkomst.

Anestedt, driftig ledare för 100-åriga Ludvika Musikkår, kåserar om "privatas" historia. Efter 50 år i kåren, varav 30 som ledare, har han en hel del intressanta fakta om jubilaren.

Schröder framträder 9 december och Anestedt 11 november.

I vanlig ordning har de programansvariga åstadkommit en mycket blandad kompott av attraktiva programinslag under hösten.

Premiärprogrammet 9 september upptar sång, musik och lyrik med Inga och Lennart Spångberg från Örebro, uppskattade förkunnare med stor publik även från radio och tv.

Notabelt är att höstens program genomförs tisdagar, efter att torsdagar tidigare har varit dagen för de trivsamma sammankomsterna. Enda undantaget från den ordningen inträffar 13 september då det blir familjerally i Bergslagen i samarbete med SPF och RPG.

7 oktober handlar det om tänder och tandvård. Tandläkare Jan Dufström och tandhygienist Helena Grahn är dagens gäster.

En "favorit i repris" har fått plats i programserien även den här gången, "Stora sångfesten" med Pausfåglarna, Vi Som Vill Sjunga, Östansbokören och 11-kören från Grangärde bjuder på massor av sång och musik för, och tillsammans med, publiken.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons