Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebeccas gåva till prinsessan

Annons

Vid Waltech i Grönalid rådde en febril aktivitet redan tidigt på morgonen inför det högtidliga besöket. Delar av personalen höll på med de sista finjusteringarna av vad som skulle bli företagets gåva till kronprionsessan Victoria. Hennes eget kungliga sigill, utskuret i sten och mässing.

- Vi har programmerat en maskin som hon får sätta igång själv men det slutar ungefär som i kockprogrammen. Att vi naturligtvis har en sten som är förberedd och färdig, annars skulle det ta för lång tid, berättar Waltech-grabbarna runt arbetsbänken.

Utanför fabriken stod sexåriga Rebecca Jons tillsammans med sin mamma och väntade på den kungliga kortegen.

- Jag ska ge henne en teckning, berättade Rebecca och mamma fyllde i med att den stora drömmen för Rebecca är att någon gång få komma in i kungens stora slott.

Nåja, att träffa kronprinsessan fick duga så länge så Rebecca hade helt enkelt tagit några timmars bonnpermis från dagiset Sländan.

Från andra sidan vägen gluttade delar av personalen från Samhall och Svetslego men i övrigt fanns inga tecken på att den högtidliga kortegen var i antågande.

På exakt utsatt tid rullade så bilarna med följet in medan företagsledningen radade upp sig utanför den flaggprydda och nysopade entrén. Ut kliver en livs levande kronprinsessa! Delegationen vid entrén harklar sig inför det stora välkomnandet men kronprinsessan tar i stället sikte på Rebecca med sin teckning. Trots att hon står på behörigt avstånd är det vad som har högsta prioritet just den stunden.

Kronprinsessan tar initiativet och går fram till Rebecca.

- Oh, vad fiiin, blir omdömet om teckningen som föreställer en prinsessa omgiven av flera hjärtan.

Kanske känner hon igen sig själv när hon ser bilden av den tydligt förälskade prinsessan.

- Vad gulligt av dej, säger Victoria medan Rebecca skiner ikapp med vårsolen.

Först därefter är det företagsledningens tur att få hälsa kronprinsessan välkommen innan de alla försvinner in i den Säpo-bevakade fabrikslokalen.

Rebecca hoppar glatt in i bilen med mamma bakom ratten. Dagis väntar.

- Vad tänker du berätta för dina kompisar när du kommer tillbaka, blir den smartaste fråga den tagne lokalredaktören lyckas komma på.

- Att jag träffat Victoria förstås!

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons