Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ett schysst ställe”

Annons

Haffas drivs av unga för unga. Det är ett ställe där ungdomarna faktiskt har makten. De fixar bland annat bandbokningen som varit storslagen. Under åren har Haffas besökts av The Hives, Broder Daniel, Fattaru, Mando Diao, Marit Bergman, Petter och många fler.

- Det här är ett schysst ställe att hänga på om man gillar musik, konstaterar Lisa.

Under konsertkvällarna kommer ett 100-tal ungdomar dit. Annars varierar antalet besökare från dag till dag.

I höst blir det nyinvigning av Haffas i nyinredda lokaler, vilket man hoppas gör att fler ungdomar kommer dit. Tills dess ska även en studio byggas i källaren så att lokala band kan spela in sina demos. Det är den 24-årige eldsjälen Magnus Flink som fått detta att bli verklighet. Intresset för musik har på senaste tiden varit väldigt stort i Ludvika. När datorerna i Haffas spelhåla slutat att fungera finns även planer på att bygga en minibio där.

Alla aktiviteter på Haffas är gratis utom kurserna, som det är kraftigt reducerade priser på.

- Vi vill att alla ska ha råd att komma hit. Ingen ska känna sig ovälkommen på grund av de inte kan betala, säger Cecilia Malm, ungdomskonsulent på Haffas.

Under sommaren är verksamheten stängd men som vanligt hålls en gratisfestival i maj. I år går denna under namn "Kakafoni" och alla som vill medverka kan anmäla sig till Haffas.

JOHANNA WALLIN/PRAKTIKANT

Mer läsning

Annons