Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättviksscouter visade sig redo

Annons

Mörksuggornas äventyr på Alnön i Sundsvall slutade inte med seger men Rättviksscouternas seniorlag gjorde en fin prestation under Alnöfejden 2004.

Resan började vid Rättviks järnvägsstation där Rättviksscouternas seniorlag tog en buss som tog dem 30 mil norrut, till Alnöfejden på Alnön öster om Sundsvall.

Nästa dag, lördag morgon, gav sig Mörksuggorna ut i skogarna för söka sig till nästa lägerplats och börja tävla.

Tävlingen inleddes med eldning, övriga tävlingsmoment var till exempel woodkraft, livlina och nattorientering.

På söndag morgon fortsatte tävlingen med surrning. Patrulltävlingen började med säckhoppning, krypa under presenning och sist att plocka ner ett häftstift.

Fakta tävlingsgrenar:

3 Eldning; Göra upp eld, och på elden skulle man ställa en sluten burk med vatten i och locket skulle flyga av burken. Då stoppade kontrollanten tiden.

3 Nattorientering: Hitta kontroller med bokstäver och av dem bilda ett ord.

3 Patrulltävling; Hela laget maximalt sex personer, minimum två personer skulle stå i en stor gödselsäck (tom) och sedan hoppa med säcken tio meter fram till en presenning som man sedan skulle krypa under. Sista etappen var att ta ner ett häftstift som satt fast på tre meters höjd i en björk och sedan springa i mål.

3 Surrning: Gick ut på att man skulle binda ihop en trefot som alla utom en i laget skulle stå på. En i laget skulle springa tio varv runt trefoten och sedan springa i mål på så kort tid som möjligt.

3 Woodcraft: En tipspromenad med naturlära.

3 Livlina: Kasta en livlina och träffa ett märke som ligger på marken.

För att förbättra kunskaper inom seniorlaget så åkte laget tidigare även iväg på Slug, Seniorlagsutbildning i Kopparbo utanför Ludvika.

Utbildningen innehöll träning för seniorlagsscouter, kanotpaddling i mörkret. Vid en udde slog scouterna läger och bakade bröd och grillade korv över öppen eld, i mörkret.

Seniorlaget i Rättvik, Mörksuggorna, består av följande medlemmar: Erik Peres, Daniel Loman Olsson, Jon Sommarström, Fredrik Tysk, Johan Fahlgren, Tomas Olsson, Linnèa Olsson, Kalle Wikstrand och Jonas Spåman.

DANIEL OLSSON

Mer läsning

Annons