Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvikare på Göta Kanal

Annons

I fjol rodde Rättviksroddarna kyrkbåten Siljansvind på Göta kanal, mellan Söderköping och Motala. Satsningen genomfördes i samarbete med kanalbolaget.

- Det blev en sådan succe och genomslag i media att bolaget ville återupprepa besöket även i år, säger kommunens näringslivschef Jan-Bertil Norling.

I år går färden längre västerut, mellan Mariestad och Karlsborg. Den totala sträckan är 60 kilometer och avverkas mellan den 13 och 17 juli. Under resans gång blir det "strandhugg" med bland annat dräktuppvisningar och diverse marknadsföringsjippon. I upplägget ingår också musikuppträdanden av Vikarbyns lilla spelmanslag. Hela äventyret avslutas med en riktig kyrkbåtstävling i Karlsborg

- mellan Borlänges kyrkbåt Tunhuken och Rättviks Siljansvind.

I satsningen deltar ett 40-tal roddare från Rättviks roddklubb. Med övriga deltagare blir det en uppslutning på totalt 60-70 Rättvikare. Roddarna ställer upp helt ideellt. De flesta offrar en hel semestervecka på äventyret.

- Men för oss känns det inte som något offer. Vi tycker det är kul, säger roddaren Magnus Pettersson.

Kommunledningen hyllar deltagarnas inställning.

- Det här ger Rättvik mycket. Vi är glada över att roddarna på detta sätt ställer upp helt ideellt för bygden, säger Jonny Jones.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons