Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättvik Evenemang expanderar

Annons

Rättvik Evenemang har fått nya lokaler i kommunens gamla förvaltningsbyggnad. Evenemangskontoret har Turistföreningen som huvudman, men drivs i tätt samarbete med bygdens olika evenemangsaktörer.

- Trots att Rättvik har 100 år som turistort har bygden stora utvecklingsmöjligheter. I Stockholm vimlar det av eventbolag. Här är vi unika. Trots allt ligger vi inte i lä mot orter som Smögen och Gotland. Det går att utvecklas än mer genom samarbete, säger Pär Mårthans.

Tanken är att evenemangskontoret ska vara en naturlig samlingsplats för evenemangsaktörerna. Idéer ska utbytas och nya ska utvecklas. Kontoret har i dagsläget en anställd.

- Meningen är inte att "ta över" några evenemang - utan att "smörja och hjälpa", säger Mårt-hans.

I samarbetet ingår stiftare som Classic Car, Rättviksdansen, krögarna, köpmannaföreningen, Siljan turism och Rättviks kommun. Andra nyttjare är Rättviks sla-lomklubb, Hästlandet Dalarna, Dala western riders och Rättviks ungdomsråd. Andra - som Skapande byar, Mat runt Siljan, SM-tävlingar, spelmansstämmor och marknader - är tillfälliga aktörer.

- I Evenemangskontoret har vi den fysiska utrustning som behövs i form av kontorslokaler, faxar, datorer och annat, säger Mårthans.

Kontakten mellan aktörerna gör att orten snabbt kan erbjuda olika typer av skräddarsydda evenemang för företag och större grupper.

- Jag blev nyligen kontaktad av Stena Line som ville testa KIA-jeepar i bygden inom kort. Tack vare samarbetet finns det en möjlighet att "sy ihop" ett bra program. Det är ett exempel på hur kontoret kan fungera, säger Roland Pettersson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons