Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfulla, körkortslösa tjuvar åtalas

Annons

Nu åtalas de två tjuvar som togs på bar gärning med en stulen bil på en skogsbilväg en halvmil från Marnäs den 22 januari.

De två männen som är i 30-årsåldern var ute på en stöldturné när de togs av polisen.

Det hela började vid femtiden den 22 januari. Då gick inbrottslarmet på Dössberget i Bjursås. Polisen skickade en patrull från Borlänge till Bjursås. När den patrullen hann fram till Dössberget var tjuvarna borta.

Bilen var då på skogsbilvägen från Bjursås över Fjällgrycken. Fem kilometer före Marnäs körde den av droger påverkade och körkortslöse föraren av vägen.

De två männen tog sig den halva milen till Marnäs där de stal en personbil. Färden gick tillbaks till den dikeskörda bilen. I Marnäsbilen fanns en dykarklocka och cd-skivor som de lade beslag på.

Vid halv sjutiden ringde någon till polisen och anmälde en dikeskörd bil i skogen. Polisen kopplade snabbt och åkte till platsen där de hittade de två männen i närheten av den stulna bilen. Männen behövde inte legitimera sig för poliserna när de förhördes.

I den dikeskörda bilen fanns också åtta stulna sommarhjul.

Bilstölden var också snabbt uppklarad. När ägaren i Marnäs anmälde att hans bil var stulen visste polsen redan svaret. Ägaren fick hämta sin bil på skogsbilvägen medan polisen var kvar på platsen.

Ägaren till den stulna bilen vill nu ha 600 kronor i ersättning för rengöring av bilen och extra bensinkostnader.

Dössberget vill ha 1 000 kronor för att laga det sönderbrutna fönstret.

Och åklagaren vill ha båda männen dömda för stöld, försök till stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri och olovlig körning. Den ene anklagas också för ringa narkotikabrott sedan polisen fann 0,23 gram amfetamin i hans bostad.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons