Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull inför rätta

Annons

En man i 40-årsåldern, hemmahörande i Stockholmstrakten, står åtalad vid Mora tingsrätt för grovt rattfylleri. Det var i slutet av december 2003 som mannen kraschade våldsamt med sin bil strax söder om Nås. Den våldsamma singelolyckan inträffade vid Ängbrobäcken någon kilometer söder om Nås. Mannen, som även hade en yngre flicka och en hund som passagerare, kom i hög fart körande i riktning mot Nås när han tappade kontrollen över fordonet. Bilen hamnade först i diket men vid avfarten mot Gräsberget lättade bilen från marken, flög över en informationsskylt och vidare in i granskogen där märken efter bilens luftfärd syntes flera meter upp på stammarna.

Enligt räddningsledaren på plats var det ett under att någon i bilen överlevde den våldsamma kraschen. Mannen och flickan fördes till Falu lasarett där det upptäcktes att mannen var onykter och att blodet innehöll 1,0 promille alkohol. Åklagaren bedömer gärningen som grov, dels beroende på den höga alkoholkoncentrationen men även på grund av den stora fara som mannens färd inneburit för andra trafikanter.

Till rättegången har två vittnen kallats för att intyga att någon efterförtäring av alkohol inte skett, något som mannen själv hävdat.

Soteld i Hulån

Mer läsning

Annons