Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättegången inledd mot 66-åring som åtalas för kvinnofridskränkning

Annons

I går inleddes rättegången mot en Borlängebo som misstänks för att regelbundet ha misshandlat sin hustru och stängt in henne i källaren. Mannen står åtalad för grov kvinnofridskränkning.

Den 66-årige mannen misstänks för att ha misshandlat sin hustru i nära ett och ett halvt år. Mellan april 2003 och september 2004 har hustrun fått stryk flera gånger i veckan. Vid upprepade tillfällen har mannen, enligt åtalet, slagit kvinnan i huvudet och ruskat henne hårt genom att hålla i hennes armar. Vid ett tillfälle har han även slagit henne med knuten hand i tinningen.

Den 11 september slog mannen henne två gånger i huvudet med knuten näve. Han höll fast henne i armarna så att hon inte kunde lämna lägenheten. Flera gånger har mannen tvingat henne att vistas nere i källaren när han fick besök i lägenheten.

Efter händelsen den 11 september slog kvinnojouren larm till polisen. En förundersökning inleddes och den 23 september hämtades kvinnan från lägenheten av polisen.

Under rättegången vittnade kvinnans son, syster och en granne till paret. Rätten fick också ta del av den rättsmedicinska undersökningen som gjorts på kvinnan.

- I rättsläkarens redovisning framkom att hon hade skador och blåmärken, säger kammaråklagare Katarina Lindström.

Hon väntar med att berätta vad hon tänker yrka på för straff för mannen, eftersom rättegången inte är avslutad.

Mannen nekar till anklagelserna och rättegången fortsätter på onsdag nästa vecka.

MARIA SVENSSON

Mer läsning

Annons