Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättegång på sjukhus om bitattack

Annons

Mannen som bet av bitar av näsan och örat på sin kamrat ska genomgå stor rättspsykiatrisk undersökning. Det beslutade Växjö tingsrätt efter en rättegång som fick hållas på sjukhuset på grund av mannens skador.

Nu ska läkare bedöma om den 44-årige mannen lider av en allvarlig psykisk störning. Under tiden ska han vara fortsatt häktad, i praktiken innebär det att han ligger kvar på sjukhus i Växjö där han vårdats sedan den dramatiska händelsen den 8 mars.

Mannen, som är holländsk medborgare, hade då följt med en landsman i dennes långtradare med blommor till svenska butiker. Långtradaren ställdes på ett torg i Växjö när männen skulle sova. Mitt i natten överraskades den 58-årige chauffören av att kamraten kastade sig över honom och började bita. Båda männen hamnade utanför bilen och 44-åringen hittades nedanför en betongtrappa med svåra inre skador. Han uppger själv att han försökte ta livet av sig.

Chauffören vårdas för sina skador i Nederländerna och kunde inte vara med på torsdagens rättegång. Domstolen fick ta del av ett filmat förhör med honom som gjordes innan han lämnade Sverige.

TT

Mer läsning

Annons