Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Råttbest slogs ihjäl i Årby

Annons

Kan det vara de nya soptunnorna som lockar hit stora råttor?

Den fastighetsägare i Årby som slog ihjäl råttbesten i sitt förråd tycker att man ska fundera över orsaken till att råttan kom på besök.

Om förklaringen kan vara att det luktar mer från de nya kärlen för kompost än vad det gjorde från de gamla? Att den lockande doften skulle dra stora råttor till bostadsområdenas soptunnor...

Men finns det då råttproblem i Borlänge?

- Det är inget som tyder på att det skulle varit några problem med råttor. Under hela juli har vi inte fått några samtal om råttor, säger Rune Andersson på Miljö- och hälskoskyddskontoret.

- Vi har inte hört något om att det skulle vara mycket råttor. Jag tror inte att de nya kärlen för kompost skulle locka råttorna. De har för den delen ingen möjlighet att ta sig in i den nya kärlen heller. Det är min bedömning, förklarar Hans Sjöstrand hos Borlänge Energi.

- Då det gäller råttor har vi ingen ökning av anmälningar från Borlänge som skulle tyda på problem. Vad de nya kärlen för kompost beträffar har vi inte funnit att de skulle ställa till mer problem än den gamla typen. Men självklart får det inte vara något slarv. Allt måste skötas rätt för att problem ska kunna und-vikas, påpekar Peter Apelqvist som är Anticimex distriktschef i Dalarna.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons