Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Råttan Pinpin söker ett hem

Annons

När Elvi Lindén i Rostberg gick in i pannrummet för en vecka sedan hörde hon hur det prasslade i tidningarna till pappersinsamlingen.

När hon undersökte ljudet närmare befann hon sig ansikte mot ansikte med en liten tam råtta. Krabaten visade sig vara sällskapssjuk och umgås gärna med människor, varför Elvy misstänkte att den rymt från någon av granngårdarna.

- Jag ringde runt, men ingen saknade en råtta. Antagligen så har någon släppt ut den på vägen hem efter semestern. Det är obegripligt hur någon kan vara så känslokall mot ett litet djur, en tam råtta klarar inte sig själv i naturen, säger Elvy.

Den senaste veckan har råttan bott i vedmagasinet, där den verkar trivas väl. Av den anledningen har den fått namnet "Pinpin".

- När min dotter släppte ut den på gården, sprang den tillbaka till veden, så den verkar trivas där. Jag matar den med hundmat, blodpudding och ost.

När tidningen är på plats kommer Pinpin snart framspringande längs vedkubbarna, nosar mot de nya ansiktena och förser sig med en ostbit som vi lägger fram.

- Jag har inte möjlighet att ta hand om råttan, så om det finns någon rättmätig ägare eller någon som vill ta hand om råttan, är de välkomna att hämta den, säger Elvy.

Pinpin är brun och vitfläckig med grå rygg, tackar inte nej till hundmat och har till skillnad från vildråttorna, inte gnagt på Elvys kablar till diskmaskinen. Är du intresserad av att ta hand om Pinpin? Hör av dig till tidningen!

ANDERS LAGERQUIST

Mer läsning

Annons