Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt val ger mer i plånboken

Annons

För att kunna jämföra priser har tidningen räknat med att ett barn behöver en burk barnmat, en dessertburk, två mål välling och sex blöjor per dygn. Det är naturligtvis olika för alla barn men detta ger en bra jämförelsegrund.

Tabellen anger styckepris, och vad dessa varor kostar under en månad. Tidningen har räknat med att en månad har 30 dagar. Uträkningarna bygger på respektive affärs billigaste produkt.

Tidningen har valt att endast redovisa ordinarie priser. På vissa av affärerna kan man dock sänka sina kostnader på blöjor om man samtidigt handlar för 300 kronor eller mer.

Allra billigast på barnmat och blöjor är Matmagasinet i Ludvika.

Hur kan det komma sig?

- Jag har alltid haft den filosofin att vi ska vara billigast i Ludvika. Barnfamiljerna är en viktig kundgrupp, men det är pensionärerna också, så vi försöker vara billiga på allt, förklarar Conny Melander, köpman.

Tjänar ni några pengar på försäljningen av blöjor och barnmat?

-Nej, det blir ingen vinst kvar på det. Det är sådana varor som ingen tjänar några pengar på.

I Marnäs kan man spara 1 896 kronor bara genom att gå över gatan och välja Hemköp i stället för Ica Matmäster.

Varför är ni så dyra på barnmat och blöjor?

- Jag kan inte svara rätt ut på det, men blöjor säljer vi för 109 kronor om kunderna handlar för 400 kronor. Vi har valt att premiera de kunder som handlar hos oss.

- Vi kan ju inte vara billigast på allt, men det här är naturligtvis något som vi får titta över.

- Vi ska överväga om vi ska ha kvar 109-kronorserbjudandet eller om vi ska sänka det ordinarie priset på blöjor till 119 kronor.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons