Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt till heltid = högre arbetslöshet

Annons

Socialdemokratiska företrädare har på senare tid inte varit sena med att åberoba rätten till att jobba heltid. Det har till och med gått så långt att man vill lagstifta om saken.

Att säga att arbetstagare har rätt till heltidsarbete är inget annat än befängt, det bör väl rimligtvis vara så att behovet av arbetskraft bör styra hur en anställning ser ut. Det är inte en sak för politiker att säga vem som skall jobba hur mycket.

Detta förslag kommer att slå särskilt hårt mot oss unga. En person utan tidigare arbetslivserfarenhet kommer få det nästan omöjligt att få in foten på arbetsmarknaden om arbetsgivaren är tvingad till heltid. Om alternativet står mellan att heltidsanställa från start eller att inte anställa alls så kommer valet i de flesta fall vara det sistnämnda.

För att få fler i arbete bör vi därför uppmuntra ett flexiblare system där det är lättare att komma in på arbetsmarknaden istället för att försvåra ännu mer genom utökad lagstiftning. Om sossarna vinner även detta val så kommer ungdomsarbetslösheten att fortsätta öka som den gjort under deras tid vid makten och det skulle vara förödande för oss ungdomar.

CARL-OSKAR BOHLINDISTRIKTSORDFÖRANDE MODERATA UNGDOMSFÖRBUNDET I DALARNA

Mer läsning

Annons