Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt råd från en mästare

Annons

Snowboard- och extremskid-åkarklubben Locals i Rättvik bygger just nu den första permanenta sommarhoppbacken för den nya generationens bräd- och skidåkare. Tanken är att klubbens 50 aktiva och andra intresserade ska få chansen att träna svåra hopp riskfritt i väntan på vintersäsongen. Landningen ska ske i Enåns vatten, ett stenkast från utloppet i Siljan. Backen anläggs i sluttningen mot ån.

- Just nu gräver vi fram de rätta proportionerna. Sedan tillkommer en träkonstruktion, där vi lägger ett glidunderlag i plastmaterial. Hela satsningen kostar oss endast 30 000 i material. Sedan tillkommer ett stort ideellt arbete och hjälp och sponsring från företag, säger ordförande Philip Hagberg.

Kommunen har varit tillmötesgående.

- Vi har bygglov och läget vi fått är perfekt. På andra sidan Enån har vi naturligt perfekta läktare. Det här kan utvecklas till något stort för klubben och bygden, säger Philip.

I midsommar invigs backen med en högkvalitativ hopptävling. Stora delar av världseliten kommer. Bland annat Kaj Zackrisson - och troligtvis även kollegan Sverre Liljequist. Konferencierer är i skidsammanhang kända evenemangsduon Jerker och Fredrik Prans från Rättvik.

- Allt är klart för en trevlig invigning. Att världstjärnor som Kaj ställer upp betyder mycket för oss. De är hjältar och förebilder för många ungdomar, säger Philip Hagberg.

Kaj Zackrisson ser sitt stöd som något självklart.

- Traditionen för skidåkning är så stark här. Det här är något som för utvecklingen framåt. Klart jag hänger med på det, säger Kaj Zackrisson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons