Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rastplatser vandaliserade

Annons

Skadegörelsen upptäcktes under söndagskvällen av personal från väghållaren Peab som delvis står för skötseln av de kommunägda rastplatserna. De hade då tidigare under söndagsförmiddagen passerat rastplatsen vid Härjån utan att upptäcka något märkligt varför man tror att den omfattande skadegörelsen skett mitt på dagen då mängder av trafik både stannar till och passerar vid rastplatserna.

Vid Härjån har tre av sittplatserna - bestående av bord, bänkar och tak, ihoptimrat till ett stycke - vräkts omkull och slagits sönder. Från den ena har dessutom hela taket slagits loss. Vid de två toaletterna har dörrrutorna slagits sönder och även den stora karta som beskriver kommunen och dess service och sevärdheter har slitits bort från anslagstavlan.

Även vid Kottjärn har ett timrat bord med tak vräkts omkull, fönstren till toaletterna har krossats och pappershållare och annat i inredningen har sparkats loss och spridits i området kring rastplatsen. Inne i toalettbyggnaden har dessutom visitkort lämnats i form av avföring som smetats omkring på både golv, väggar och på toalettstolen.

- Det såg för jävligt ut, konstaterade två kommunanställda sedan de inspekterat förödelsen.

Vilka som utfört skadegörelsen är oklart men om det skett undert dagtid bör chansen vara god att någon sett vandaliseringen. Polisen är tacksam för tips i ärendet.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons