Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasrisken undanröjd

Annons

Beslutet om att vidtagna åtgärder i affärshuset var godkända kom först på tisdagskvällen. Eftersom Willys under stilleståndet fått göra sig av med mycket av färskvarorna behöver man några dagar för att fylla på diskar och lager.

- Förlusterna under stilleståndet handlar om ett sexsiffrigt belopp, säger Willys chef Roger Kalleberg.

- Det finns ju en risk att vi tappar kunder efter att ha hållit stängt en dryg vecka, men förhoppningsvis blir det inte så.

Även Kapp Ahl räknar förlusterna i sexsiffrigt belopp.

- Det var ju synnerligen dålig timing när takproblemet inträffade. Det var dels löneutbetalning och vi stod inför en helg med kampanjer, berättar butikschefen Tomas Collett, samtidigt som han demonstrerar de "stampor" (stålstöttor) som satts upp under takbjälkarna i butiken.

- Vi får dras med de här stöttorna tills fastighetsägaren hittar en mera permanent lösning med takkonstruktionen.

Fastighetsägare är Axfast AB och projektledaren Olof Erstorp håller fast vid att de åtgärder som nu krävs med taket i den äldre delen av affärshuset kan komma att kosta ett par miljoner kronor.

Det kan tilläggas att Willys personal, 21 anställda, fick ledigt de första dagarna sedan man upptäckt den brustna limträbalken i taket. Därefter har de kunnat jobba i livsmedelshallen som finns i en senare uppförd byggkropp.

Kapp Ahl har haft utvecklingssamtal plus att samtliga arbetat i Kapp Ahl-butiken i Kupolen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons