Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasmus bjuder klassen på restaurang

Annons

Det var i höstas som Parkskolans "mattant" Maj Johansson berättade för lärarna om en inbjudan från Findus till en tävling på temat om våra fem sinnen i kombination med mat. Lärarinnan Kerstin Svensson nappade på idén och anordnade en temadag där varje elev i klass 2 b bland annat fick skriva några rader om vad de ansåg vara viktigast för att sinnena skulle påvarkas av maten. En av eleverna var Rasmus.

- Jag minns inte riktigt vad jag skrev, säger den överraskade vinnaren.

Tiden gick, jul- och nyårshelgen passerade och det hela föll snart i glömska när lärarinnan Kerstin Svensson plötsligt blev uppringd av Findus marknadschef, Lars Rothman, som kunde meddela att Rasmus hade utsetts till tävlingens vinnare. Priset bestod av värdecheckar på 100 kronor till varje elev och lärare i klassen och tanken var att Rasmus skulle kunna bjuda ut alla sina klasskamrater på restaurang. Sammanlagt 1 800 kronor ska spenderas.

Alla eleverna har fått vara med och säga sitt om hur pengarna ska användas och inte helt otippat står pizza överst på de flestas önskelista.

- Vi ska gå till pizzeria Dido, berättar Rasmus som själv ändå ratar pizzan till förmån för sin favorit, en kebabtallrik.

- Till den ska jag ta en sockerdricka, säger han.

Valet av mat gör även att det blir en hel del prispengar över.

- Vi har planer på att använda resten av pengarna till att köpa lite godsaker och ordna en rejäl utflykt någon gång i vår, säger lärarinnan Kerstin Svensson.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons