Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raset för Bingolotto fortsätter

Annons

Varje vecka säljs mellan 35 000 och 40 000 bingolotter i Dalarna.

För ett år sedan låg siffran på 50 000 per vecka. Året dessförinnan på 60 000.

- Det är ett stort tapp. Ändå visar Dalarna bäst siffror i landet just nu, säger Johan Lindqvist, säljledare på Folkspel.

Omkring 490 föreningar och klubbar i länet säljer bingolotter i dag. För två år sedan var de 550. Ungefär 65 föreningar har slutat med försäljningen och gått över till annat för att få ihop pengar till klubbkassan. 65 har tillkommit, enligt Johan Lindqvist.

- Föreningslivet i Dalarna fick 15:70 kronor per såld lott förra året vilket betyder cirka 40 procent i återbäring, säger han.

I februari i år lanserade Folkspel en helt ny lott, Sverigelotten. I Dalarna har ungefär tio föreningar hoppat på att sälja lotten som ett komplement till bingolotten.

Enligt Johan Lindqvist har Sverigelotten fått stor betydelse för många föreningar. Folkspel har till och med börjat ta igen tappet i bingolottoförsäljningen med Sverigelotten.

- Förhoppningen är att vi inom de närmaste månaderna kommer att ligga på samma omsättningsnivå som i fjol när vi tittar på bägge produkterna tillsammans, säger Johan Lindqvist.

Fotnot: Folkspel är spelbolaget bakom Bingolotto och Sverigelotten. Det ägs av 78 riksorganisationer med förbund med sammanlagt fem miljoner medlemmar.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons