Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasar över hundskit

Annons

Han är bara en av många som i dessa vårliga tider har anledning att vara ärligt förbannad över resultatet av ansvarslös hundrastning. Såväl färsk som tidigare fryst hundskit kan skådas på många håll i Ludvika tätort.

Slänten på östra sidan om Biskopsvägen mellan Marnäsliden och lasarettet förefaller vara speciellt utsatt i sammanhanget. Där ligger stora högar med hundskit efter av allt att döma mycket stora jyckar. Det handlar sammantaget om åtskilliga kilo på en sträcka av endast cirka 20 meter.

- Det är ju bara en halvmeter mellan varje hög. Det här måste vara ett rekord i sitt slag, dundrar Szöke när han förevisar den av hundskit svårt belastade grässlänten för tidningens medarbetare.

- Förmodligen har man släppt upp hundarna för att de skulle skita i snön. Men nu när snön har smält bort ser vi resultatet. Det är så jävla osmakligt. Jag fattar helt enkelt inte hur man som hund-ägare kan bära sig åt på detta sätt. Det är oförlåtligt, fortsätter Szöke som redan tidigare har fått nog av hundägare som inte plockar upp efter sina djur.

- Det har faktiskt hänt att jag har skällt ut folk som låtit hundskiten ligga kvar, erkänner han frimodigt.

Szöke hoppas nu att uppmärksamheten i tidningen ska ge den eller de skyldiga hundägarna en ordentlig tankeställare inför fortsättningen.

- Och jag är inte främmande för att ta med mig min digital-kamera ut för att fotografera om jag ser någon som låter sin hund skita och låter bli att plocka upp det i en påse. Det kan inte finnas ett värre skitställe än detta.

Avslutningsvis vill han påminna om att han och frugan och många andra ofta brukar promenera förbi den aktuella platsen där ingen kan undgå att besväras av den vämjeliga synen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons