Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare efterlyses internationellt

Annons

En av de totalt sju personer som misstänks för väpnat bankrån i småländska Alstermo begärs nu häktad i sin frånvaro för att kunna efterlysas internationellt.

Den 21-årige mannen är misstänkt för rånförsök och har tidigare varit anhållen i sin frånvaro. Men Kronobergspolisen tror inte att han finns kvar i Sverige och häktningen gör det möjligt att efterlysa honom internationellt.

Sedan tidigare sitter sex personer häktade misstänkta för olika grad av delaktighet i det grova bankrånet i Alstermo. Några misstänks också för ett grovt rån i Överlida i Västergötland.

Mot tre av männen väcktes nya misstankar om rånförsök mot banker i Lenhovda i Kronoberg i januari och i Storå i Örebro i februari. Polisen i Kronoberg, Västra Götaland och Örebro samarbetar i utredningen.

Rånarhärvan nystades upp sedan Kronobergspolisen i mars grep en 30-åring i en vägspärr efter det att Swedbank i Alstermo rånats och skott avlossats i banklokalen. Med hjälp av mannens kontaktnät greps ytterligare fem personer. Trettioåringen själv visade sig vara internationellt efterlyst för grovt narkotikabrott.

På onsdagen hölls omhäktningsförhandling för en av de misstänkta. Den 30 maj ska åklagaren vara klar att väcka åtal mot samtliga.

De misstänkta är alla män i åldrarna 19 till 30 år. Fem bor i Sverige.

TT

Mer läsning

Annons