Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rån kan ha samband

Annons

Nu arbetar polisen efter teorin att det var samma person som genomförde onsdagens väpnade rån mot Tempo på Lustigknopp och rånet mot Lidl i Britsarvet i lördags.

- En del uppgifter skiljer sig från varandra i de båda brotten, men det kan inte uteslutas att det rör sig om samma gärningsman, säger kommissarie Bo Persson.

Polisen söker en ung man som när livsmedelsbutiken Tempo i hörnet av Linnévägen och Lustigknoppsvägen rånades strax efter nio på förmiddagen i onsdags hade brun tröja med huva under en mörkblå jacka, slitna jeans, mössa, en brokig halsduk med röda inslag och glasögon av pilotmodell.

Han lade fram en röd plastpåse på disken, riktade pistolen mot mannen som satt i kassan och krävde pengar.

"Hundralappar också", sade rånaren.

Kassören lade pengarna på påsen.

"Får jag ett litet paket Malboro också?", avslutade rånaren.

"Nej, de är slut", svarade kassören

Stället ovanför disken var fullt med cigarettpaket, dock inget litet Malboro, men rånaren nöjde sig med svaret.

Han lämnade butiken, satte sig på en gammal grön och rödbrun damcykel av okänd modell och försvann med 2 000 kronor i den röda plastpåsen.

Vid 16-tiden i lördags kom en rånare in på Lidl i Britsarvet. Han hade munkjacka med uppdragen huva och maskering för ansiktet. Han riktade en pistol mot en butiksanställd som tvingades med till en av kassorna. Rånaren fick med sig några tusen kronor i sin plastpåse, gick ut och försvann i riktning mot Bojsenburg på en cykel.

Polisen som kallar vapnet för ett pistolliknande föremål kan i nuläget inte säga vad det är för slags vapen som mannen använt för att tvinga till sig pengarna.

Enligt Lidl har två personer ur personalen fått professionell krishjälp efter rånet.

- Vi bearbetar det som hänt och mannen som satt i kassan när rånet inträffade mår nu bättre. Vi tittar extra noga nu när det kommer kunder på väg in, säger Johan Korpe som driver livsmedelsbutiken Tempo på Lustigknopp.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons