Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallyt genom Gubbo

Annons

Jag vill ge bilförarna som åker genom Gubbo en känga där det gör riktigt ont. Tror de vuxna (ska de vara vid 18 år) att hastighetsskyltarna sitter där enbart för att reta just dig? Det finns en mycket bra anledning till att sänka hastigheten, och det är barnen på väg till och från skolan. Tro nu inte att det är bara privatchaufförer som inte fattar vad 30 betyder.

Jag är mäkta sur på både skolskjutsen och den vanliga bussen som inte kör som de bör. Tänk vad bra det är, när ni som inte kan släppa på pedalen inne i byn, kommer fram någon minut (?) tidigare.

Vill poängtera att detta inte gäller någon viss kategori av människor. Vi ser dagligen folk i alla åldrar tycka sig ha anledning att ignorera säkerheten. Jag känner mig så

maktlös gentemot dem, och vet inte vad jag ska göra. Polisen har väl knappast tid med sådana småsaker?

Kungen felbar som vi alla

Kungen, Carl XVI Gustaf, har uttalat sig obetänksamt samtidigt som regeringen borde ha varit företrädd vid statsbesöket eftersom det i fallet Brunei handlar om ett

ickedemokratiskt land.

Men ifall vi inte inser att kungen, som Sveriges statschef, är felbar och ofullkomlig som vi alla andra människor, har vi en märklig, orealistisk och fördömande människosyn.

Bevisligen gör valda politiker mängder av fel och vem minns inte Göran Perssons uttalande för några år sedan, som statsminister, vid sitt besök i kommunistdiktaturens Kina, där han imponerades av landets och regimens "stabilitet".

Vi lade inte ned den svenska demokratin för den grodans skull. Så gör vi, självfallet, inte heller med den 500-åriga svenska monarkin, för ett enda fels skull.

H. HEDLUND

Mer läsning

Annons