Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallyförare i krock med privatbilist

Annons

Det blev mer eller mindre kaos när räddningspersonalen skulle fram till olycksplatsen.

Olyckan inträffade på den sträcka som heter Lejen och som startar på Nåsvägen och avslutas inne i Fredriksberg.

Olycksplatsen ligger på vägen mot Kullerberget, cirka en mil nordväst om Fredriksberg.

Under rekognosceringen är inte vägen avlyst och det innebär att de tävlande ska ta hänsyn till att det kan finnas trafik på vägen.

I det nu aktuella fallet hade privatbilisten kommit ut till rallysträckan från en stickväg. Han hade kört cirka 300 meter när han mötte rallyekipaget.

- Jag visste att det körde rallybilar på vägen och tog det extra försiktigt och stannade direkt jag såg att bilen kom emot mig, säger föraren av privatbilen.

Han körde en Land Rover av större modell och det gjorde att den personbil som rallyförarna färdades i fick omfattande skador. Föraren i rallyekipaget klarade sig med lindriga skador, men kartläsaren fick föras till sjukhus för vård.

Räddningstjänsten i Fredriksberg kallades till platsen och eftersom det var närmast till olycksplatsen från målet körde de den vägen. Men hela tiden kom det nya träningsekipage som släppts in från starten och vid två tillfällen blev räddningstjänstens fordon stående i diket och fick koppla av sin vagn för att först få upp fordonet på vägen och sedan vagnen.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons