Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallyess rattade trådlöst

Annons

Ett 70-tal personer, företrädesvis ungdomar, var samlade i stora salen när Lollo Söderqvist hälsade välkommen. Ludvika kommun representerades av Eva-Karin Brogren från näringslivsenheten och Tommy Mohlin från kultur- och fritidsförvaltningen.

Föremålet för allas intresse, den 26-meter långa banan med fyra radiostyrda racerbilar, blev för en tid sedan verklighet tack vare ett generöst bidrag på 17 000 kronor från Kommunbygderådet i Dalarnas län. Tacksamheten är stor.

- Det är viktigt att vi satsar på ungdomen. Nu kan vi erbjuda ett bra alternativ till hockey, fotboll och andra aktiviteter, säger Bernt Johansson i byggnadsföreningens styrelse.

- Intresset för miniracing är stort och vi har redan kommit i gång. Vi tror att den här verksamheten även ska engagera många ungdomar utifrån.

Brogren gratulerade till den fina banan och berömde den mycket aktiva föreningen för dess insatser.

- Det här är fantastiskt kul. Ni är duktiga och jag hoppas att banan ska bli till stor glädje.

Så var det dags att överlämna ord och handling till de båda rallyessen. Det var Johansson junior som fick den äran att klippa det blågula bandet och förklara racerbanan invigd.

- Det här är en stor ära för mig. Det är alltid roligt när det händer något i bygden.

Första heatet kördes av Simon Nyholm som tog ett varv på banan med bandet på släp. Sedan var det dags för "Eken" och Tobias att drabba samman i en improviserad rallyduell. Men att köra fort i miniatyr verkade inte vara lika lätt som med riktiga fartåk ute i rallyskogarna. Det blev nämligen många avkörningar som skapade stor munterhet.

I fortsättningen är det nu planerat för miniracing i Folkan en gång i veckan. För de som inte har egna står klubbens bilar till förfogande.

- Banan är ju lätt att montera ner och tanken är att vi även ska kunna ta med den till skolor andra lokaler för att köra på annat håll, avslöjar Bernt Johansson avslutningsvis.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons