Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallycirkusen fick fart på Sågen

Annons

- Vi var här strax efter fem i morse och började bre smörgåsar, berättar Inger Larsson som tillsammans med Aina Jansson, Siv Nilsson och Margit Magnusson skötte serveringen i NTO-lokalen.

Efter att sträckan körts en första gång på morgonen växte kön snabbt i dubbla rader till deras servering där det vankades kaffe, våfflor eller äkta Bullens pilsnerkorv med bröd.

Många befarade att det skulle bli ett rejält publikbortfall i år då de två körningarna längs Sågenstäckan flyttats från lördag till söndag, men farhågorna tycks ha varit obefogade.

Få sporter har en lika trogen publik som rallysporten, och det kryllade av åskådare som inte bara talade värmländska, utan i vimlet hördes både franska, tyska, engelska, finska, spanska och inte minst norska.

Fjolårets norske världsmästare Petter Solberg har en fanatisk skara fans, och bland annat fanns en stor grupp norrmän på plats som bodde i tält!

Hulåns IF fotboll hade ensamrätt på både inträde, parkeringsavgifter och matförsäljning ute i skogen.

- Vi är omkring 60 som jobbar här i dag, berättade Tomas Bengtsson, som själv stod och krängde rallyburgare à 30 kronor stycket till hugade spekulanter.

- Vi har tagit med 900 hamburgare och 700 korvar och det ser ut att räcka.

Nu verkade många också själva ha räknat ut att hungern skulle komma att göra sig påmind. Röken låg tät över området och överallt brann brasor för korvgrillning eller för att hjälpligt tina upp frusna tår och fingrar.

En rödklädd trio från Röda Korset stod beredda att ta hand om de blessyrer som publiken kan råka ut för.

- Vanligast brukar det vara med förfrysningsskador, och sen är det ju alltid risk att någon av dem som eldar skär eller hugger sig, säger Marianne Pollack, som tillsammans med dottern Therese och Kjell Knuts trots allt hade haft en lugn dag.

Snart hade cirkusen med de drygt 100 bilarna dragit förbi och kanske var det deras framfart som även inspirerade åskådarna till att försavinna i ilfart för att få en skymt av bilarna under nästa sträcka.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons