Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rally är modellen för Bo

Annons

Bo Söderberg är född i Orsa, men kom i unga år - 1959 - till Ludvika. Sina sex första skolår gick han omväxlingsvis i Håksberg och Persbo skola. Högstadieåren tillbringade han på Kyrkskolan.

Under tonåren flyttade han till Jägarnäs och bor fortfarande kvar i området. I augusti 1969 påbörjade han en utbildning till plåtslagare och svetsare på Asea. Prick ett år senare började han vid Stal Laval, i dag Alstom Power, och är fortfarande kvar i företaget.

I dag arbetar han som maskinoperatör och ställare, samt är vald till skyddsombud.

Jobbet i all ära, det som är allra viktigast för Bo Söderberg är motorsport. Därför är det ingen större överraskning att han är med i styrelsen för Aseapersonalens Motorklubb, likaså för Ludvika Motorsällskap.

- Jag har varit med i tävlingsledningen för Dan Andersson-rallyt ända sedan den startade. Dessutom har jag hand om besiktningen av tävlingsbilar vid våra hemmatävlingar, säger Bo Söderberg.

När Bergslagsrallyt och Svenska rallyt avgörs, ingår han i funktionärsstaben.

Fritiden ägnas även åt betydligt mindre bilar. Hemma på Jägarnäsvägen sitter han ofta och bygger modellbilar, vilket framgår av en imponerande mängd små mästerverk. Det står omkring 150 bilar på hyllorna och fler lär de bli.

- Förr fanns det mest vanliga bilar, lastbilar och liknande. På senare år har det kommit en hel del byggsatser för rallybilar.

Därför kan han ägna sig åt sina favoritbilar i både stor och liten skala närhelst han vill. Och det vill han för det allra mesta.

Men det kommer stunder även för Bo Söderberg då bilintresset läggs åt sidan. Då är det trädgården och sommarstugan som gäller. Eller fiske, en tur med kanoten.

- I bland brukar jag också lufta mountainbiken och utnyttja de fina cykelleder vi har här i Ludvika, säger Bo Söderberg.

Han gillar även att lyssna på musik, men då ska det helst vara dansmusik eller rock från 1950-talet. Samt den sköna musiken från mullrande rallybilar förstås.

BO JOHANNESSON

Mer läsning

Annons