Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rakt genom staketet

Annons

Det stora hålet i nätet som omger Tidermans maskinuthyrnings område gapar öppet och tomt. Bilspåren från bilen som körde rakt genom staketet syns fortfarande. Gärningsmännen tappade ett antal maskiner när de flydde från platsen.

På morgonen såg chauffören som kör plogbilen att dörren till kontoret på området stod på vid gavel. Han såg också ett antal lådor på vägen med olika verktyg i.

En eller flera personer har brutit upp entrédörren till företagets lokal och genomsökt olika utrymmen.

Hyllorna där lådorna med verktygen stod är tomma. Borrmaskiner, bilningsmaskiner, sågar av olika slag stals. Exakt hur många vet inte Key Wikman och Urban Lindgren inte ännu. De satte i gång med inventeringen så fort polisen säkrat alla spår på platsen.

- En av bilningsmaskinerna till exempel är värd 30 000 kronor. Det handlar i alla fall om mycket stora belopp. Flera av maskinerna var nya, berättar Key.

Inbrottslarmet hjälpte inte den här gången. Trots inbrottet kan företaget arbeta vidare som vanligt. På torsdagen kom andra verktyg från företagets andra uthyrnings-och försäljningsställen.

- Det är kränkande och det ställer till så mycket krångel för oss, säger Key.

Tidermans är inte ensamma. Fler företag på samma industriområde har drabbats av större eller mindre inbrott den senaste tiden.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons