Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rakryggat av Agneta Ängsås om vargstammen

Annons

Sanningen är att många människor dödats av varg i Sverige. Senast på 1820 talet dödades 13 barn och en vuxen av varg. Rovdjursföreningen vill hävda att dessa dåd utfördes av en varg som var uppfödd av människor, men några bevis för detta finns inte, dessutom var det vid några tillfällen två vargar som tog barnen. Det är heller ingen ovanlighet att människor dödas av varg i andra länder.

Att vidare påstå att det krävs att man bär ett gevär på axeln för att man ska bli

angripen av en björn faller ju på sin egen orimlighet.

Jag har kontaktats av ett stort antal människor som inte längre törs vistas i skog och mark, vid sitt fäbodställe eller sin sportstuga. Och det är både män och kvinnor av olika åldrar och ur alla samhällsklasser. Alltså inte enbart gamla, dumma och fattiga som Naturvårdsverket vill hävda.

Om Uffe Stridsberg på allvar menar att man kan få bort rädsla med studiecirklar har han enorma möjligheter att snabbt bli en förmögen man. Flygbolag i hela världen befinner sig i allvarlig kris på grund av att affärsresenärerna (samhällets elit) inte törs flyga, detta trots att man enligt statistiken kan flyga varje dag i tjugoettusen år (21000 år) innan man råkar ut för en olycka. Ordna studiecirklar Uffe och din lycka är gjord.

Detta som sker nu är inte demokrati, det är snarare förtryck av folkgrupp.

Man sitter i Stockholm och beslutar åt oss att:

Ni ska ha dessa rovdjur i stora mängder.

Ni har inte rätt att försvara liv och egendom mot dem.

Skador och kostnader som uppstår får ni stå för själva.

Detta innebär att jag kan tvingas att stå och hålla mina barnbarn i handen medan vargarna sliter sönder deras häst, eller passivt se på när vargarna äter upp min jaktkamrat.

Regeringen med Kjell Larsson i spetsen och deras vapendragare tar ingen som helst hänsyn till att man saboterar tillvaron för en stor grupp människor. I stället höjer man straffet för den som i en trängd situation råkar överila sig.

Man kan fundera på om regeringen tycker att flyttlasspolitiken kan snabbas upp med rovdjur.

Det satsas stora summor pengar på dessa rovdjur samtidigt som skolan är i kris människor får dö i operationsköer samt att åldringar kan få ligga tills det blir maskar i liggsåren. Allt detta för att det saknas pengar. Vilket tycker du ska prioriteras?

Malte Sandström

Skribenten är ordförande i Svenska Jakt & Fritidsgruppen.

Mer läsning

Annons