Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raka spåret mot Treriksröset

Annons

Första etappmålet var Grövelsjön och dit anlände Frida och Tony under lördagseftermiddagen och allt har gått efter planerna.- Vi ligger en halv dag efter i den plan vi lagt upp, men det beror på att det de tre första dagarna var jobbigare än vi räknat med. Snö gjorde att vi fick spåra en hel del, säger Frida Runegård som annars uppger att allt har fungerat bra.

- Vi har haft mat så att det räckt till och vi har klarat oss från andra problem. Bara en del mindre skavsår har vi fått, men det är inget som bekymrar oss säger Frida Runegård, då vi talar med henne på söndagskvällen.

Hon och Tony befinner sig då i Grövelsjön.

Den första etappen tog i det närmaste två veckor och under den tiden har Frida och Tony skidat i 23 mil. Nästa stora etappmål är Storlien och innan man är framme där ska man ha hunnit att skida ytterligare 17 mil. Detta beräknas ta cirka tio dagar.

- Vi har fyllt på proviant i Grövelsjön och vi har i stort sett legat i tält varje natt. Första natten i trakterna av Malungsfors och en natt har vi också bott i stuga. Det var på Fulufjället, berättar Frida Runegård.

Jobbigast hittills var det när Fulufjället skulle passeras. Det blåste motvind till en början. Men Frida berättar att efter ett tag fick man vinden i ryggen och det gjorde det betydligt lättare att åka skidor.

- Vi har mest sett fåglar som ripor, orrar och tjädrar. Det har varit förvånansvärt få som varit ute och åkt skidor där vi dragit fram. Det har mest varit skoteråkare vi träffat, säger Frida Runegård som ser fram med tillförsikt mot de fortsatta strapatserna.

- Vädret har också frånsett de inledande dagarna då det snöade varit bra och vi har haft fina skoterspår att åka efter. Nu när det blir det soliga dagar kommer det säkert att vara en upplevelse att åka skidor, säger Frida.

I Grövelsjön passade Frida och Tony på att bada bastu. Innan man åkte vidare på måndagsmorgonen åt man också en bastant frukost vid fjällstationen. Nu drar Frida och Tony vidare mot Treriksröset som är slutmålet. Nästa etappmål är Storlien där man på nytt ska fylla på sina matförråd.

- Hittills har färden gått som en dans och vi hoppas att det fortsätter lika bra också i fortsättningen, säger Frida Runegård.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons