Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raka spåret mot framtiden

Annons

Det är ordföranden i Malungsföretagarna, Leif Nilsson, näringslivschefen Ingemar Kyhlberg och kommunalrådet Kurt Podgorski som står i spetsen för det här arrangemanget som på sikt ska ge Malungs kommun ett lyft.

- Jag hoppas att den här träffen ska leda till att vi kommer fram med konkreta förslag. Jag tror att det tidigare fina samarbetet mellan företagare och kommunen kommer att bli ännu bättre, säger Leif Nilsson.

Malungs kommunalråd Kurt Podgorski är inte nedslagen över att Rosengrens och Malungs garveri aviserat att man kanske inte kommer att finnas kvar i Malung.

- Visst är det dystert med sådana besked men med tanke på vad jag vet om en del andra företag i bygden och deras planer tror jag att vi går en ljus framtid till mötes i Malungs kommun, säger kommunalrådet Kurt Podgorski.

- En av anledningarna till att vi ordnat den här träffen är att det finns många frågeställningar i Malung. Vad kommer att hända och hur ska det gå för Malung, säger näringslivschefen Ingemar Kyhlberg.

Han hoppas att det den närmaste tiden förhoppningsvis kommer att hända en hel del positivt för Malung.

- Det är många företag som har planer på att udvidga och det finns som jag ser det en optimistisk framtidstro hos många företagare, säger Ingemar Kyhlberg.

I det sammanhanget kan nämnas att kommunalrådet Kurt Podgorski och näringslivschefen Ingemar Kyhlberg under våren kommer att göra personliga besök vid ett trettiotal Malungsföretag under en vecka. Allt för att stärka samarbetet mellan kommun och företagen.

Den vision man har från alla parter är att år 2005 ska Malungs kommun återigen vara en inflyttningskommun. Då kan näringslivet i Malung och Lima drar nytta av Sälen.

- Vi kommer att fortsätta att utveckla vinterturismen ytterligare och genom olika satsningar ska vi också göra vårt samhälle vackrare, avslutar Leif Nilsson i Malungsföretagarna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons