Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rak och naken story om Ragnars liv

Annons

Pjäsen Blöja till blöja avslöjar ungdomarnas syn på livet och vilka förväntningar de har. Det är en ganska svart bild som målas upp av den unga ensemblen som hade premiär i går i Folkets hus.
Det börjar med det unga och nya som ganska snabbt får lära sig veta hut och hitta sin plats i hierarkin. Ragnar, som pjäsen handlar om, är både vänsterhänt och lite annorlunda. Något som hans lärarinna trackar honom för.
Den nära en timma långa föreställningen hade en stor publik som hängde med i svängarna och som till och med ställde upp på scenen, efter föreställningen, för att själva improvisera några scener.
Från Blöja till Blöja är en produkt av några ungdomars improvisationer i Vuxenskolans regi. De har kämpat tappert under hösten och vintern med hjälp av dramapedagogen Kristina Sjölund.
Det svarta i berättelsen är något av livet självt. Från babyns utsatthet till åldringens ensamhet och behov av hjälp och stöd. En rak och naken story som gör sig bra på en stor scen med så lite rekvisita som möjligt.
Ragnar spelas av Viktor Eriksson och skolfröken av Liza Sjölund, Lisa Jakobsen spelar flera olika roller precis som Sandra Jansson som visar sig vara en duktig dansare. Sandras bror Mats Jansson är en fena på gitarr och utgör den musikaliska behållningen. Vad månde bliva av denna musikant? Ett plus även för Sanna Hammargren, Niklas Lindeberg och Camilla Andersson.
– Det här är en del av ett projekt för ungdomar som vi ska följa upp med ett nytt projekt för ungdomar i åldrarna 18 till 24 – Frizon.
– Alla intresserade är välkomna att delta. Vi börjar med att renovera en lokal och tillsammans bygga en verksamhet på ungdomarnas villkor, säger Kristina Sjölund.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons