Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rågsveden satsar minst 50 miljoner

Annons

- Vi är mycket nöjda med att vi dels fått ett nytt avtal med Bygma i Danmark som är vår största kund samtidigt som vi också kan fortsätta att investera och bygga ut. Och det här tryggar också arbetstillfällena inom koncernen säger vd, Per-Erik Andersson.

I dag arbetar 80 personer vid Rågsveden Såg i Äppelbo och totalt inom hela koncernen där också handelsgruppen med Sälen Bygg och Järn, Malung Bygg och Järn samt Västerdala Träkomponenter i Vansbro arbetar det 140 personer och med detta är det största företaget i hela Vansbro. Omsättningen är 250 miljoner om året.

Bygma i Danmark, som Rågsveden skrev avtal med för 2007 under fredagen, omfattar 45 butiker i Danmark och det finns också fyra butiker i Svertige.

- Det här betyder också att den fortsatta förädlingen kommer att öka ytterligare och i dag arbetar cirka 25 personer inom den delen inom koncernen, säger Per-Erik Andersson.

Totalt kommer investeringar inom Rågsveden, från 2005 fram till och med augusti 2007, att uppgå till sammanlagt 140 miljoner kronor vilket visar att företaget har en mycket offensiv och optimistisk satsning och att det ser mycket ljust på framtiden.

När det gäller utbyggnaderna vid Rågsvedens Såg kommer ett nytt justerverk att byggas, ett nytt kamerasystem likaså liksom inköp av ytterligare en ny truck. I dag har företaget en kapacitet i verket med 43 minutbitar och med det nya justerverket kommer det att bli 140 bitar per minut. En avsevärd effektivisering.

Det här gör att det i den delen av produktionen kommer att behövas några färre anställda men eftersom förädlingen ökar ytterligare, kommer det att behövas fler personer där.

Alla arbetstillfällen är tryggade tack vare de nya investeringarna och de nya avtal man nu slutit.

En helt ny anläggning för flis och spån som är elva gånger 120 meter kommer också att byggas liksom att man kommer att ha en modern sprinkleranläggning vid Sågverket som en brandsäkerhet.

En timmerplan kommer också att iordningställas och den blir 18000 kvadratmeter stor och asfalterad och kommer att kosta ett antal mijoner att förverkliga.

När det gäller satsningarna på handelsgruppen, förvärvet Idre Byggtjänst, är planerna att det ska bli en satsning då det gäller verksamheten som kommer att ligga kring tio miljoner kronor årligen.

- Det känns verkligen bra när nu alla "bitar" fallit på plats och vi vet att vi kan fortsätta vår offensiva satsning samtidigt som vi också vet att sysselsättningen är tryggad för våra anställda, säger Per-Erik Andersson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons