Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnwei Axellie "Det lyser genom tiden"

Annons

Temat för utställningen i Masthuggskyrkan är" Det lyser genom tiden". Ett återkommande tema i din konst och ditt författarskap är människans livsvillkor och sökandet efter mening.

Når du fram?

- Oh, ja! Människor läser, lyssnar, tackar för Universums ögon, böckerna Vuxenlös, Livsgammal och Elementen, som dramatiserats och uppförts i bland annat Falun, Storkyrkan i Stockholm och på andra ställen.

Är kyrkorummet nytt för dig som utställningsplats?

- Nej, poesi, konst och min "Mässa vid stranden" har givits i Storkyrkan och andra kyrkor. Masthuggskyrkan blir ny och spännande, jag disponerar hela kyrkorummet.

Din utställning får gott sällskap i Göteborg av Bokmässan och Kyrkans Kulturdagar - och en kväll med dina tonsatta dikter tillsammans med norska sångerskan Anne Marie Kvien. Du är produktiv. Hinner du både skriva och måla?

- I dagsläget känner jag mig översållad av tankar och färger. Jag skriver en ny mässa, funderar på nya motiv...konsten och skrivandet går hand i hand, med tankebanor kring kärlekens ärende. Som jag redan sagt; det lyser genom tiden för oss alla...

Din uppmärksammade debut -79 med Pappa älskade pappa, din poesi och konst har sedan dess fått vida vingar. Är du en främmande fågel i Göteborg?

- Till viss del, några har kanske stiftat bekantskap med mig från antalogier, läroböcker, radio och tv.

Vad gör du just nu?

- Packar, packar och stuvar bilen full med konst. Det pirrar i kroppen inför vernissagen i Masthuggskyrkan den 22 augusti, där jag själv framför delar av mina texter i samband med måleriet.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons