Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnar Tunmarker död

Annons

Ragnar Tunmarker var född i Hönsarvet och bodde kvar i stadsdelen tills han 1931 gifte sig med Agda. Paret, som nyligen kunde fira sin 71-åriga bröllopsdag, valde som nygifta att bosätta sig i Yttermora. Här bodde de kvar fram till 1997 då det blev flytt till Jakobsgårdarna.

Välkänd var Ragnar Tunmarker som skicklig och mycket rutinerad bridgespelare. I Borlänge Bridgeklubb började Ragnar spela 1937. Fortfarande vid sin 90-årsdag spelade Ragnar och hustrun Agda bridge minst en gång i veckan. Då handlade det om pensionärsbridge inom PRO.

Då de var som mest aktiva deltog paret Tunmarker i SM. De fick även möjlighet att möta de stora bridgespelarna. Ragnar Tunmarker spelade två gånger mot Putte Kock och vann vid båda dessa tillfällen. För Ragnar som fick Svenska Bridgeförbundets silvernål blev det imponerande 64 år med bridgespel.

Yrkeslivet började för den unge Ragnar då han 14 år gammal anställdes som springpojke hos Söderströms manufaktur. Detta var 1922 och fyra år senare började Ragnar arbeta i Domnarvets järnverk. Först i maskingjuteriet, med en vidrig arbetsmiljö, som traversförare, vidare i reservlaget och i järnmagasinet till laboratoriet. I laboratoriet blev Ragnar Tunmarker sedan kvar de sista elva åren fram till pensioneringen 1970.

På det fackliga området var Ragnar klubbordförande i järnmagasinet och senare klubbordförande i laboratoriet.

I idrottssammanhang var Ragnar Tunmarker aktiv som boxare och gick 1924 sin första match i flugvikt. I skytte tog han en rad förtjänsttecken och märken och vidare guldmagistern i simning och guldmärket på skidor.

Ragnar som var en mycket duktig dansör var aktiv inom PRO där han och Agda var med och arrangerade de första av de populära PRO-danserna. Den mycket minnesgode Ragnar skrev gärna ner och berättade om människor och händelser från sin egen ungdom.

Mer läsning

Annons