Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnar Forslund avtackad efter 30 år

Annons

På måndagskvällen avtackades Ragnar Forslund efter 30 år i styrelsen för Elfdalens Hembygdsförening.

Ragnar är en stor kulturpersonlighet som spridit hembygds-kultur i många olika former under många år.

Det var vid årsmötet med Elfdalens Hembygdsförening som Ragnar Forslund, som tyvärr inte kunde närvara själv, avtackades.

Föreningens nuvarande ordförande Mats Elfquist höll ett tal inför den fullsatta lokalen på Rots Skans och berättade att Ragnar är den person som suttit längst som ordförande i hembygdsföreningen. Under hela 20 år var han ordförande. Och sammanlagt 30 år ägnade han åt att vara med i styrelsen för denna stora - 713 medlemmar vid årsskiftet- och ärevördiga förening som verkat i Älvdalen under 94 år. Av vilka alltså en tredjedel med Ragnar i styrelsen.

Mats Elfquist berättade att Ragnar är musiker, kompositör, författare, skådespelare, regissör, revymakare och bygdespelsförfattare.

- Finns det någonting som han inte är, frågade sig Mats Elfquist.

- Jag hoppas han inte lämnar oss helt utan fortsätter i många år till i kommittén för föreningens midsommartidning Skansvakten, där han fortfarande är aktiv, sa Elfquist.

Eftersom inte Ragnar Forslund kunde närvara vid sin egen avtackning så fick han på tisdagen besök i sin bostad av Mats Elfquist, som höll tal till honom där, och överlämnade blommor från föreningen.

Styrelsen i hembygdsföreningen fick följande utseende efter årsmötet: ordförande Mats Elfquist, vice Sten Eriksson, kassör Per-Erik Hedén samt ledamöterna Thord Jönsson, Lars-Erik Lindhamn, och Rune Westlin. Gerda Werf är kommunens representant och Lars Perjöns är jordägarnas representant.

Vid årsmötet visade Mats Elfquist en film om verksamheten under 2004, som han sammanställt på egen hand.

Älvdalens spelmanslag underhöll med musik.

Kulturpersonlighet. Ragnar Forslund slutade efter 30 år i hembygdsföreningens styrelse. Här en bild från när Ragnar just kommit ut med sin bok Älvdalska sägner.

Foto: ANN-MARIE ERIKSSON

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons