Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raggarbil till servicehuset

Annons

Det var tre äldre som fick skjuts av Christian Johansson i hans gamla Ford. Han arbetar i hemtjänsten i området och tillsammans med ett tiotal arbetskamrater ordnade han en trivselträff på servicehuset.

De anställda vid Lustigknopp har dragit i gång flera aktiviteter för de äldre. De har fem kulturombud, de har en personalkör med tio medlemmar och de har rygg- och friskvårdsombud.

De anställda får fria händer, men det finns en begränsning, det får inte kosta någonting.

Men det ordnar sig ändå.

Det finns saker som kan göras utan att kommunen behöver skjuta till medel. I går tog Christian Johansson med sig bilen till jobbet, kulturombudet Carin Trogen och nio andra kamrater i Lustigknopps personalkör sjöng vårsånger och en grupp hade bakat fikabröd tillsammans med ett par av dem som bor på servicehuset.

Irene Wikblom, en av de anställda, berättar att de tänker ordna träffarna en gång i månaden. Hon säger att de funderar på att ordna en utställning.

Gunnar Nordlander får hjälp av hemtjänsten och åkte Ford Fairlane till servicehuset. Det var hans andra tur med forden. Han brukar få hjälp av Christian Johansson när han går till affären.

Rut Halvarsson var mycket nöjd med träffen på Lustigknopp. Hon har egen lägenhet och får hjälp av hemtjänsten. Det var första gången hon var på servicehuset.

- Vad dumt vad? Att ha setat hemma. Man trodde aldrig att man skulle bli så här välkommen, sade hon när hon satt vid kaffebordet.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons