Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räfsnäsgården har sagt upp hyresavtalet

Annons

Baena vill fortsätta att driva Räfsnäs ungefär som nu så han hoppas att kommunen vill omförhandla avtalet.

Kommunstyrelsens förste vice ordförande Maria Pettersson säger att hon inte vet vad Baena vill efter informationen som näringslivschef Jan Björnehaag lämnade:

- Entreprenören har sagt upp hyresavtalet och moderaten Bengt Andersson tycker att vi ska sälja. Vi förstår att Räfsnäsgården har bekymmer då boendestandarden är så låg att den mer är av vandrarhemskaraktär och då blir det svårt att få konferenser, säger Pettersson som inte utesluter att kommunen annonserar ut gården för att se om det finns någon annan entreprenör som är beredd att gå in.

Moderatledaren Bengt Andersson tycker att det inträffade visar att det är dags att sälja:

- Redan tidigare var jag inne på att Räfsnäs ska säljas. Kommunen kan inte heller ha egen verksamhet på Räfsnäs. Det måste komma någon entreprenör som tar det fulla ansvaret som ägare och kan driva Räfsnäs med fria händer, säger Bengt Andersson, m.

Bopartiets Kurt Josefsson som tidigare haft försäljning i valprogrammet tycker inte att man ska vara för snabb i vändningarna:

- Det värsta som kan hända är att Räfsnäs står tomt och då är försäljning ett alternativ. Ett andra alternativ är att omförhandla kontraktet så att det gynnar båda parter men det naturliga är nu att ta in en ny förfrågan om det finns andra som är intresserade av att arrendera Räfsnäs, säger Josefsson som vill att kommunen också utreder om det finns andra utvecklingsmöjligheter för Räfsnäsgården.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons